fulFulham
cheChelsea
0-1
73' Frank Lampard (pen)
Datum: 23/09/2006 14:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Craven Cottage
Lampard de held van Chelsea
Dirk Pieters

Frank Lampard was opnieuw de held voor Chelsea. Hij scoorde de enige twee doelpunten in de wedstrijd tegen Fulham. De huidige landskampioen had het niet onder de markt met het goede spel van de thuisploeg. Toch zorgde Lampard ervoor dat de drie punten opnieuw naar Stamford Brigde gingen.

Chelsea kreeg in de eerste helft een enorme kans, maar de poging van Arjen Robben ging tegen de dwarsligger. Ook Michael Essien en Drogba kregen nog een goede kans, maar Fulham-doelman Niemi stond op de goede plaats.

In de tweede helft brak de wedstrijd pas helemaal open. Na 55 minuten claimde Michael Brown een strafschop na een fout van Cech, maar die kreeg hij niet. Amper tien minuten later kreeg de thuisploeg de beste kans van de wedstrijd, maar Bouba Diop kopte helemaal vrijstaand een vrije trap van Queudrue net naast. Dat was de waarschuwing die Chelsea beter deed spelen. Op enkele minuten tijd kregen de Blues drie enorme kansen. Het schot van Kalou werd net op tijd afgeblokt, de bal van Shevchenko kwam in de armen van Niemi en het schot van Drogba raakte het doelhout. Met nog een kwartier te spelen kreeg Chelsea een strafschop. Nu er geen Ballack was, stond Lampard opnieuw achter de bal en schoot die hard in het dak van het doel. Fulham koos volledig voor de aanval en Lampard profiteerde even later van de ruimte en schoot de 0-2, op aangeven van Drogba, op het bord. Meteen ook de eindstand. [AN]