Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Oosterpark Stadion
Onwaarschijnlijke remonte van Groningen
Jimmy Wouters

De Euroborg blijft een mythische plaats voor FC Groningen. De ploeg stond negen minuten voor affluiten nog met 1-3 achter tegen Vitesse, maar boog die achterstand door een onwaarschijnlijke remonte om in een 4-3 overwinning.

Het leek erop dat FC Groningen de nipte uitschakeling in de Uefa-beker nog in het hoofd had spelen, want de ploeg acteerde aanvankelijk erg zwak. Vitesse profiteerde dan ook door al na twee minuten via Pryor de score te openen. Het duurde een tijdje voordat de thuisploeg wat initiatief nam. De Noorderlingen namen de wedstrijd steeds nadrukkelijker in handen en drukten Vitesse het laatste kwartier tegen het eigen doel aan. Zes minuten voor rust kopte Levchenko uit een hoekschop van Lindgren de meer dan verdiende gelijkmaker binnen : 1-1.

Ook na de koffie behield de thuisploeg het veldoverwicht. Toch waren het de bezoekers uit Arnhem die op voorsprong kwamen. Zeven minuten na de pauze zette Hersi de 1-2 op het bord. Groningen-coach  Ron Jans bracht vervolgens extra aanvallende impulsen in de ploeg. De Noorderlingen voerden de druk nog eens op en kregen via Silva en Suarez enkele goede kansen. Toch viel het doelpunt aan de overkant. Het was opnieuw Hersi die tien minuten voor tijd een door doelman Roorda half gekeerde inzet van Junker simpel tot 1-3 omzette.

De strijd leek gestreden, maar het grote slotoffensief leverde alsnog succes op. In een zinderende slotfase zorgden van der Laak en twee keer Suarez alsnog voor de oververdiende overwinning. [AN]