AZ wacht makkelijke opdracht

Giovanny Saelens
| 0 reacties
AZ wacht makkelijke opdracht
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend staat de zesde speeldag in de Nederlandse Eredivisie op het programma. Leider AZ moet het opnemen tegen rode lantaarn ADO Den Haag. Ajax moet naar Utrecht en PSV naar Heerenveen. Voetbalkrant.com zet de acht resterende wedstrijden van deze speeldag op een rijtje.

30/09 19u30 Willem II (16) - Roda JC (5)

Zaterdagavond ontvangt Willem II het Limburgse Roda JC. De thuisploeg kon nog maar vier punten sprokkelen uit vijf wedstrijden. Winst is dus noodzakelijk voor Willem II, maar een simpele opdracht wordt het niet. Vorige week verloor Roda JC van AZ met 0-2 en Willem II bleef steken op 0-0 tegen NAC. 

Plaats: Willem II stadion, Tilburg
Scheidsrechter: Peter van Dongen

30/09 20u Excelsior Rotterdam (8) - Sparta Rotterdam (17)

Op speeldag zes staat ook de Rotterdamse derby gepland. Excelsior moet het opnemen tegen Sparta in eigen stadion. Sparta haalde amper één punt na vijf speeldagen en staat er slecht voor. In de korte verplaatsing naar Excelsior zijn punten dus broodnodig. Excelsior staat op een gedeelde achtste plaats en kan mits winst opklimmen naar de vijfde plek.

Plaats: Woudestein, Rotterdam
Scheidsrechter: Jan Wegereef

30/09 20u FC Twente (7) - RKC Waalwijk (14)

Ook nog zaterdag staat de match tussen Twente en RKC op het programma. FC Twente moet het doen zonder Gerritsen. De club uit Enschede is al vijf wedstrijden ongeslagen, inclusief het bekerduel tegen DOTO. Met acht punten uit vijf wedstrijden kende Twente een redelijk goede seizoensstart. RKC is de tegenstander op de zesde speeldag. De Noord-Brabanders hebben nu vijf punten. Ze speelden vorige week nog gelijk tegen Groningen.

Plaats: Arke Stadion, Enschede
Scheidsrechter: Richard Liesveld

01/10 12u30 FC Utrecht (12) - Ajax (2)

De eerste zondagwedstrijd begint al om 12u30. FC Utrecht ontvangt de tweede in de stand, Ajax. De Noord-Hollanders moeten naar FC Utrecht. Ajax staat samen met PSV op de tweede plaats en kan leider worden als ze zelf winnen en AZ punten laat liggen tegen ADO Den Haag. De laatste vijf wedstrijden tussen Utrecht en Ajax, waarbij Utrecht thuisspeelde, eindigden vier keer op winst voor de Utrechtse fusieclub. Ajax is alvast gewaarschuwd voor deze match, die zeker geen simpele opdracht wordt.

Plaats: Galgenwaard, Utrecht
Scheidsrechter: Dick van Egmond

01/10 14u30 AZ (1) - ADO Den Haag (18)

De leider uit de Nederlandse Eredivisie wacht een makkelijke opdracht op de zesde speeldag. AZ ontvangt in eigen huis ADO Den Haag, dat laatste staat. Vorig seizoen won AZ met 3-1 van ADO. AZ is nog steeds ongeslagen dit seizoen. AZ Alkmaar leed enkel puntenverlies tegen Twente na een 2-2 gelijkspel. ADO Den Haag heeft nog steeds geen punten en het ziet er niet naar uit dat daar verandering in komt tegen AZ.

Plaats: DSB Stadion, Alkmaar
Scheidsrechter: Ben Haverkort

01/10 14u30 Feyenoord (9) - NAC (11)

Feyenoord ontvang zondagnamiddag NAC. De Rotterdammers kenden een matige seizoensstart en staan negende met zeven op vijftien. Te weinig voor een ploeg die de top ambieert. NAC heeft eveneens zeven punten en staat zo elfde. De ploeg uit Breda verloor vorig seizoen in Rotterdam met 2-0, maar speelde 3-3 gelijk in de terugronde. Beide ploegen kunnen de drie punten goed gebruiken om aansluiting te vinden met de top.

Plaats: De Kuip, Rotterdam
Scheidsrechter: Ruud Bossen

01/10 14u30 Groningen (4) - Vitesse (13)

Groningen staat knap op de vierde plaats en daarbij wordt vooral de 3-0 winst tegen Feyenoord onthouden. Met elf punten uit vijf wedstrijden ontvangen de manschappen van Ron Jans de geel-zwarten van Vitesse. Dankzij winst tegen Heracles en Sparta Rotterdam heeft Vitesse Arnhem nu zes punten. Daar kunnen er drie bijkomen als ze de lastige verplaatsing naar Groningen succesvol afsluiten.

Plaats: Euroborg, Groningen
Scheidsrechter: Dick Jol

01/10 14u30 Heerenveen (6) - PSV (2)

De topper van de zesde speeldag is Heerenveen-PSV. Heerenveen heeft drie punten minder dan de Eindhovenaars. De laatste twee keren dat PSV naar Heerenveen moest, werd er gewonnen. De statistieken wijzen uit dat een gelijkspel tussen beide ploegen niet vaak voorkomt. De laatste keer dat Heerenveen in eigen huis gelijkspeelde tegen PSV, was in december 1998 (3-3). Beide ploegen zijn goed bezig en kunnen de drie punten goed gebruiken. [AN]

Plaats: Abe Lenstra Stadion
Scheidsrechter: Eric Braamhaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties