Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Coliseum Alfonso Pérez
Real Madrid gaat af in Getafe
Dirk Pieters

Opnieuw een zwarte dag voor Real Madrid. De Spaanse topclub verloor met 1-0 van Getafe en mocht blij zijn dat de ploeg van Bernd Schuster het doel niet goed wist staan om een ruimere overwinning te behalen.

De Spaanse kranten liegen er niet om met de titel: "Eén van de slechtste ploegen in de geschiedenis van Real Madrid". De ploeg van Fabio Capello slaagde erin om geen enkele keer op doel te schieten. Zowel Antonio Cassano als Ruud van Nistelrooy speelden een zwakke wedstrijd. Met nog één week voor de topper tegen FC Barcelona liet Madrid een zware steek vallen.

De thuisploeg was in de eerste helft veruit de betere ploeg, maar het vergat de kansen af te maken. Real Madrid, met Mahamadou Diarra en Emerson op het middenveld, moest het spel helemaal ondergaan. Gelukkig voor de Koninklijke stond het bij de rust nog 0-0.

Wie beterschap had verwacht langs de kant van de bezoekers bleef bedrogen achter. Capello bracht Rául en Ronaldo in het spel, maar ook het gevreesde duo Ronaldo – Van Nistelrooy bakte er werkelijk niets van. Iets over het uur kon Alexis dan toch een doelpunt scoren na de vele gemiste kansen. De verdediger kopte een corner van Redondo achter doelman Iker Casillas: 1-0. Dat was meteen ook de verrassende eindstand.

De pech was nog niet over voor Real Madrid, want in de slotfase mocht Ronaldo met twee keer geel voortijdig de kleedkamers opzoeken. De Braziliaan is hierdoor geschorst voor het duel met Barcelona. [AN]