Speeldag: Ronde 3
Stadion: The Hawthorns
Arsenal stoot simpel door
Kristof Blomme

Een piepjong Arsenal heeft zonder problemen de volgende ronde van de League Cup bereikt. De Gunners klopten tweedeklasser West Brom met 0-2. Aliadière was verantwoordelijk voor beide doelpunten.

Bij Arsenal mochten heel wat basisspeler, onder andere Lehmann, Touré, Rosicky, Hleb, Van Persie en Henry rusten. In hun plaats kwamen jonge jongens als Connolly, Denilson, Walcott en Aliadière. Ook Senderos maakte centraal achterin zijn rentree. Bij West Brom was de bekendste naam ongetwijfeld John Hartson, die deze zomer overkwam van Celtic. In het eerste kwartier was er vooral veel middenveldspel. De eerste goeie kans was voor de bezoekers. Een hoekschop van wonderboy Walcott werd door Song over getrapt. Aan de overkant kon Almunia een vrije trap van Ellington onschadelijk maken. Halfweg de eerste helft was Wenger genoodzaakt nog meer jong geweld in de strijd te gooien. De geblesseerde Adebayor werd vervangen door Armand Traoré. Toch begonnen de Gunners de match te domineren. Flamini en Song probeerden het van ver, maar troffen geen doel. Tien minuten voor de rust ging Aliadière neer na een licht contact met Watson. Aliadière ging zelf achter de bal staan en bracht Arsenal verdiend op voorsprong. Meteen daarna bediende Traoré hem opnieuw, maar dit keer stond Hoult in de weg.

Vlak na de pauze leek Arsenal de partij in een definitieve plooi te leggen. Een vrije trap van Walcott werd opnieuw door Aliadière aan de eerste paal binnen geduwd. West Brom probeerde iets terug te doen, maar verder dan enkele hoekschoppen kwam het niet. Chaplow en Albrechtson probeerden het dan maar van ver, maar zonder succes. De beste kansen waren nog voor de bezoekers. Traoré had moeten scoren, maar hij knalde van dichtbij over. In de slotminuten kwam ook Walcott nog oog in oog met doelman Hoult. De goalie had echter een knappe redding in huis.