Competitie: League Cup
Speeldag: Ronde 3
Jong United met hakken over de sloot
Kristof Blomme

Manchester United heeft zich maar nipt geplaatst voor de vierde ronde van de League Cup. Bij Crewe won een herschikt United met 1-2. Na negentig minuten stond er 1-1 op het scorebord.

Bij United mochten heel wat spelers rusten. Zo draafden jongeren Gray, Marsh, Ritchie en David Jones en Barnes op. Derdeklasser Crewe rook haar kans en begon zonder complexen aan de partij. Een voorzet van Rix werd door Cox goed op doel gekopt, maar Kuszczak redde knap. Even later had de Pool opnieuw een goede redding in huis op een poging van Osbourne. Halfweg de eerste helft kwam United tegen de gang van het spel in op voorsprong. Solskjaer trapte het leer knap van ver tegen de touwen. Vlak voor de pauze verdubbelde Richardson nog bijna de score, maar Williams tipte de bal over zijn kooi.

In de tweede periode was er minder te beleven. Toch was de gelijkmaker voor de thuisploeg oververdiend. Varney versloeg Kuszczak met een hard schot. Varney had nog de winnende treffer aan de voet. Nu kwam de Poolse goalie van United als winnaar uit het duel. De beste kans in de reguliere speeltijd was voor Richardson. Hij werd diep gestuurd door Solskjaer, maar de middenvelder besloot op de paal. In de verlengingen kwam Otsemobor dicht bij een doelpunt. Opnieuw hield Kuzsczak zijn ploeg overeind. Uiteindelijk was het de jonge invaller Lee die Manchester de overwinning bezorgde.