Stadion: Anfield Road
Knap Liverpool B gaf het bijna uit handen

Liverpool - Reading 4-3

Liverpool heeft met een veredeld B-team gewonnen van Reading. De Mighty Reds speelden een knappe partij, maar in de slotfase kregen ze het nog behoorlijk warm.

Rafael Benitez liet zijn sterren rusten, maar stuurde toch een degelijk elftal de wei in. Liverpool speelde een knappe eerste helft. Vooral aanvoerder Robbie Fowler speelde sterk. Toch was het lang wachten op een doelpunt. In de 44ste minuut verstuurde Jermaine Pennant de bal naar Fowler en de ervaren rat werkte mooi af. Zijn 21ste goal en 23 wedstrijden in de League Cup. Nog voor rust verdubbelde John Arne Riise de score door in twee keer Graham Stack te verslaan.

Nog geen drie minuten na het interval leek de wedstrijd gespeeld. Gabriel Paletta kopte een hoekschop van Pennant onhoudbaar tegen de touwen. Fowler kreeg enkele kansen om de voorsprong nog verder uit te diepen, maar Reading kon een kwartier voor tijd terugslaan via Andre Bikey. Hij kopte een vrije trap van Glen Little binnen. Twee minuten later maakte Peter Crouch er 4-1 van, maar The Royals vochten zich opnieuw in de wedstrijd. Doelpunten van Leroy Lita en Shane Long brachten de bezoekers terug tot 4-3. In de laatste tien minuten trof invaller Dirk Kuyt de dwarsligger en uitblinker Fowler vond het doelhout nog twee keer op zijn weg. Liverpool was dus enkele keren heel dicht bij de 5-3, maar ook de gelijkmaker bleef in de lucht hangen. De Reds overleefden enkele nerveuze momenten achterin, en hielden de 4-3 vast.