Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Anoeta
Real Sociedad wint, Levante en Celta gelijk
Dave Sentobin

Real Sociedad heeft vanavond de rode lantaarn doorgegeven aan tegenstander Gimnástic. De Basken wonnen het rechtstreekse duel van de Catalanen. Het was de eerste overwinning voor Real Sociedad in de competitie. Verder kwamen Levante en Celta niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Real Sociedad – Gimnástic: 3 – 2

Het waren de Catalaanse bezoekers – Portillo bleef negentig minuten op de bank – die voor het meeste gevaar in de beginfase zorgden. Nástic kwam dan ook op voorsprong dankzij een kopbaldoelpunt van Llera. De Basken kregen alweer vanop stilstaande fase een tegendoelpunt. Jesuli had de gelijkmaker aan de voeten, maar zijn poging ging voorlangs. Na rust hielp Mingo de thuisploeg een handje door de bal in eigen doel te trappen. Hij probeerde Xabi Prieto van een doelpunt te houden.

Even later stonden de bezoekers alweer op voorsprong dankzij Rubén Castro. Real Sociedad gaf zich niet gewonnen en bleef knokken. Juanito – onlangs nog kop van jut toen hij ploegmakker Rossato in het ziekenhuis sloeg –  bracht La Real terug op gelijke hoogte. Het publiek in Riazor beleefde een ongelooflijke avond: drie goals in zeven minuten. En nog was het niet gedaan: Rivas bracht een halfuur voor tijd de Basken op een 3-2 voorsprong.

Gimnástic was enorm aangeslagen na het derde doelpunt van de Basken. De mannen van Paco Flores probeerden nog, maar zonder succes. Dankzij de felbevochten zege springt Real Sociedad over Gimnástic naar de voorlaatste plaats op vijf punten van de veilige plaatsen.

Levante – Celta: 1 – 1

Celta nam een uitstekende start in het Ciudad de Valencia-stadion. Nog voor het verstrijken van de eerste speelminuut bracht Baiano zijn ploeg op voorsprong. De bezoekers konden al na één minuut terugplooien en op de counter speculeren. Levante probeerde, maar miste net zoals het hele seizoen al een scherpe aanvaller. Na rust kopte Álvaro een voorzet van Robert – veertien speeldagen niet meer in het elftal – tegen de netten.  De doelkansen stapelden zich op voor de mannen van López Caro, maar de winnende treffer viel niet, het bleef 1-1. Levante schiet weinig op met dit gelijke spel en voelt de hete adem van de ploegen in de gevarenzone.