Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Signal Iduna Park
Van Buytens goal baat niet voor Bayern
Philippe Crols

Bayern München is niet goed begonnen aan de terugronde. De landskampioen ging kopje onder in Dortmund. Odanks een doelpunt van onze landgenoot Daniël Van Buyten werd Bayern met 3-2 in het verlies gespeeld.

De wedstrijd begon met veel fouten en weinig goed spel. De eerste kans voor de thuisploeg was wel meteen raak. Dede zette goed voor en Frei kopte binnen, 1-0. Bayern kwam geleidelijk aan toch wat beter in de wedstrijd en een goed schot van Salihamidzic was de voorbode voor meer. Halverwege de eerste helft werkte Van Buyten namelijk een vrijschop van Sagnol in doel, 1-1. Net voor rust kwam Bayern zelfs op voorsprong. Makaay profiteerde optimaal van een misverstand tussen Brzenska en Weidenfeller en zo ging de landskampioen nog met een voorsprong de rust in.

De tweede helft kwam langzaam op gang, maar op het uur ging het ineens snel. Net zoals bij het eerste doelpunt van de thuisploeg kopte Frei ook nu weer een voorzet van Dede binnen. Twee minuten was het helemaal feest bij de thuisploeg. Tinga trapte binnen op aangeven van Frei, 3-2. Bayern probeerde daarna wel, maar een echt offensief kwam er niet meer. Veel te veel slechte passes verstoorde het aanvalspel van de landskampioen enorm zodat Dortmund al bij al makkelijk overeind bleef.