Bundesliga ontwaakt uit zijn winterslaap

Philippe Crols
| 0 reacties
Bundesliga ontwaakt uit zijn winterslaap
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Duitsland krijgen de heren voetballers traditioneel wat langer rust in vergelijking met vele andere Europese competities. Deze week beginnen ze uiteindelijk toch aan de terugronde. Benieuwd of de titelkandidaten goed uitgerust zijn en Gladbach en HSV zich eindelijk kunnen herpakken.
 
Bayern München-Dortmund was de eerste wedstrijd van de Bundesliga anno 2006-2007. Ook voor de terugronde is dit de eerste wedstrijd zij het wel met Dortmund als thuisploeg natuurlijk. De Borussen ontgoochelden vooral in de thuiswedstrijden gedurende de eerste ronde. Bayern kampte dan weer lange tijd met een uitcomplex. De huidige landskampioen staat momenteel twee punten achter op het leidersduo.
 
Een van de twee leiders komt zaterdag in actie. Schalke 04 trekt naar Eintracht Frankfurt. Een ploeg die heel lang ongeslagen bleef, maar toch is dat elftal behoorlijk wisselvallig. Schalke had het in het begin moeilijk om uitwedstrijden tot een goed einde te brengen, maar naar het einde van de heenronde toe werden er in de moeilijke wedstrijden op verplaatsing, zoals die tegen Bielefeld, toch ook drie punten meegepakt. Die andere leider, Werder Bremen, speelt dus pas op zondag. De ploeg van trainer Thomas Schaaf krijgt in het Weserstadion Hannover over de vloer. Dat is een heel vreemde ploeg die zeker in staat is te stunten tegen topteams. Zo won het in de heenronde onder andere met 0-1 op bezoek in München. Werder is dus gewaarschuwd. Stuttgart maakt vooralsnog de top-4 compleet en neemt het in zijn eerste wedstrijd na de winterstop op tegen Nürnberg. Een verplaatsing naar Niedersachsen is altijd een moeilijke opdracht en dus is het afwachten of Stuttgart al dan niet zal afhaken na deze speeldag.
 
Op de eerste speeldag staat er ook al een alles-of-niets-wedstrijd op het programma voor Mainz. Ze trekken richting Bochum waar er dus een regelrechte degradatiewedstrijd op het programma staat. In de heenwedstrijd won Mainz. Ook Cottbus-Mönchengladbach is een duel uit de onderste regionen. Gladbach moet maken dat het uit die degradatiezone wegkomt en hoopt daarbij op doelpunten van Wesley Sonck. Bij winst wipt Gladbach hoedanook over Cottbus. Alemannia Aachen staat daar ook ergens onderin en hoopt om al meteen uit te kunnen pakken met een driepunter. Tegenstander van dienst is Leverkusen dat voor de winterstop net goed begon de draaien. Bij Aachen zijn ze ook uit op sportieve revanche na de smadelijke 4-0 die het in de heenwedstrijd kreeg aangesmeerd.
 
Bielefeld mag proberen om zijn status als revelatie te bevestigen. Dat zal niet makkelijk zijn, want HSV komt op bezoek. Op papier is dat een haalbare tegenstander, Hamburg staat namelijk pas zeventiende, maar niemand die er aan twijfelt dat HSV allicht nog wel een reeks zal neerzetten en zo niet zal degraderen. Ze mogen er alvast aan beginnen door eerst Bielefeld eens proberen te kloppen. Makkelijk zal dat niet zijn. Makkelijk zal ook HBSC het in eigen huis niet krijgen. De betonnen muur uit Wolfsburg komt namelijk over de vloer. Die ploeg staat erom bekend niet veel te scoren, maar vooral ook niet veel te laten scoren. We zijn benieuwd.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties