Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Ramon Sanchez Pizjuan
Sevilla wint topper tegen Barcelona
Dirk Pieters

Sevilla won zaterdagavond de absolute topper in de Primera Division. Het won in eigen huis met 2-1 van Barcelona. Door de nederlaag moet Barcelona zijn koppositie afstaan aan Sevilla, dat uit 25 wedstrijden een totaal van 50 punten haalde. Barcelona volgt op de tweede plaats met 49 punten uit even zoveel wedstrijden.

De ploeg van trainer Juande Ramos speelde een goede wedstrijd, maar keek al vroeg tegen een achterstand aan. De Catalanen stonden binnen het kwartier op een 1-0 voorsprong dankzij een doelpunt van Ronaldinho. Enkele minuten later zag het er helemaal slecht uit voor Sevilla toen verdediger Aitor Ocio met rood het veld moest verlaten. Nadien kon de wedstrijd helemaal beslist worden toen Barcelona een penalty kreeg, maar Ronaldinho miste echter de kans. Vlak voor rust gebeurde dan het ondenkbare. De manschappen van Juande Ramos kwamen zelfs op gelijke hoogte. De Russische centrumspits Alexandr Kerzhakov zorgde in de 39e minuut voor de gelijkmaker.

In de tweede helft ging de thuisploeg, met tien man, nadrukkelijk op zoek naar een tweede treffer en die kwam er ook. In de 61e minuut zorgde de Braziliaanse rechtsback Daniel Alves voor de 2-1. Meteen daarna stond het opnieuw tien tegen tien toen ook Ludovic Giuly tegen een rode kaart aankeek. Barcelona probeerde vervolgens nog wel om langszij te komen, maar kreeg de gelijkmaker niet meer op het scorebord. De ploeg van trainer Frank Rijkaard eindigde zelfs met negen spelers. Ook Gianluca Zambrotta mocht in de slotfase nog vertrekken met twee gele kaarten achter zijn naam.