Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Santiago Bernabeu
Real opnieuw gelijk tegen stadsgenoot
Dave Sentobin

Real Madrid heeft vanavond niet kunnen winnen van stadsgenoot Getafe. In de derby was de eerste helft duidelijk voor de bezoekers uit de voorstad. De mannen van Schuster kwamen verdiend op voorsprong, maar net voor rust kwam Real gelijk dankzij een strafschop. In de tweede helft kwam de thuisploeg dan opzetten, maar de aanvallen waren niet echt georganiseerd. Real blijft vierde met twee punten minder dan Valencia, derde in de stand.

Capello kon vanavond opnieuw rekenen op zijn kapitein Roberto Carlos. Aan de rechterflank kwam canterano Torres de geblesseerde Salgado vervangen. Op het middenveld moest de Italiaan ook heel wat puzzelwerk verrichten. Zijn collega Schuster had bij Getafe dan weer zorgen achteraan in de verdediging. Alexis was geblesseerd en Belenguer geschorst. De jonge Albín startte na veel blessureleed ook nog eens in de basis bij de azulones.

Na vijf minuten kreeg Real de eerste waarschuwing van stadsgenoot Getafe. Güiza stuurde de Uruguayaan Albín diep die Casillas passeerde. Het doelpunt werd echter terecht afgekeurd voor buitenspel. De Koninklijke kon voor het eerst dreigen via een schotje van Robinho. Getafe was de betere ploeg in de eerste helft en won de slag om het middenveld. Net voor het halfuur rondde Pulido bijna een mooie actie van Nacho af, maar zijn kopbal strandde op de deklat.

Even later was Reyes dicht bij de openingstreffer. Hij omspeelde doelman Abbondanzieri, maar zijn schot werd door Paredes op de lijn gekeerd. De huurling van Arsenal raakte bij deze actie geblesseerd en hij werd dan ook vervangen door canterano De la Red. Even later kregen de mannen van Schuster toch de beloning voor hun dominantie. Güiza verschalkte met een mooie stifter doelman Casillas en zette zo de 0-1 op het scorebord. Maar Real zette voor rust de scheve situatie nog recht. Abbondanzieri beging een domme penaltyfout op Robinho en Van Nistelrooy maakte zo zijn twaalfde van het seizoen vanop de penaltystip.

Na rust leek Getafe veel van zijn krachten verspeeld te hebben in die eerste helft en kwam Real stilaan opzetten. Na een kwartier schoot Roberto Carlos op de dwarsligger. Twintig minuten voor tijd moest Beckham geblesseerd het veld verlaten. Woelwater Cassano was zijn vervanger. Even later konden de bezoekers nog eens dreigen met een gevaarlijk schot van Albín: net over. Aan de overkant had Cassano de 2-1 aan zijn voeten, maar il Talentino raakte niet voorbij de Argentijnse goalie van Getafe.

Tien minuten voor tijd ging diezelfde Cassano neer in de zestien. Scheidsrechter Teixeira gaf de invaller geel voor een schwalbe, het was nochtans een dubieuze fase. Getafe kon net voor tijd nog eens voor gevaar zorgen op de tegenaanval, maar Casillas had weinig problemen met het schot van Casquero. Gago was tenslotte nog dicht bij de winnende treffer, maar ook zijn schot kon el Pato Abbondanzieri niet bedreigen. Een mislukt voorzet/schot van Cassano was het laatste wapenfeit van Real en van de partij.

Real liet dus opnieuw kostbare punten liggen in het eigen Bernabéu-stadion. De Koninklijke heeft nu zes punten minder dan leider Sevilla en vanavond kan stadsgenoot Atlético nog naderen tot op één punt. De rojiblancos spelen om negen uur tegen promovendus Recreativo. Getafe blijft dankzij het gelijkspel op koers voor Europees voetbal.

Real Madrid: Casillas, Torres, Ramos, Helguera, Roberto Carlos, Beckham (69’ Cassano), Gago, Robinho, Reyes (35’ De la Red), Higuaín (87’ Marcelo) en Van Nistelrooy

Getafe: Abbondanzieri, Contra, Pulido, Tena, Paredes, Cotelo (73’ Redondo), Casquero, Celestini, Nacho, Albín (73’ Alberto) en Güiza (81’ Pachón).