Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Craven Cottage
Fulham in problemen na verlies tegen City
Kevin Vanbuggenhout

Door de mindere resultaten van de laatste weken werd Fulham ook in het degradatiedebat gesleurd. Tegen Manchester City moest Fulham kost wat kost de drie punten thuis houden. Man City had twee punten meer dan Fulham en kon zich ook geen nederlaag permitteren. Emile Mpenza stond weer in de basis bij City.

De eerste kans uit de partij was voor Fulham. Routledge legde de bal breed voor Davies die net naast knalde. Een antwoord van City kwam er op het kwartier. Dunne kopte een hoekschop van Johnson net naast. De wedstrijd brak op dat moment stilaan open. McBride legde de bal af voor Smertin die op doel kon trappen, maar Isaksson duwde over. Mpenza speelde de bal in de loop van Barton. De verdedigers van Fulham lieten hem begaan en Barton schoot laag in de linkerhoek binnen: 0-1. Het bleef goed op en neer gaan en eigenlijk toonde Fulham toch ietsje meer initiatief. Davies trapte over na een voorzet van Routledge. Maar de volgende aanval van Man City was alweer raak. Barton speelde de bal door naar Beasley die laag in de rechterhoek binnenschoot. Beide ploegen kregen elk nog één kans voor de rust. De vrijstaande McBride kopte een vrije trap van Davies in het zijnet. Aan de overzijde kopte Onuoha een vrije trap van Johnson op doel, Niemi pakte uit met een knappe reflex. Uitgefloten door de eigen supporters ging Fulham met een 0-2 achterstand de rust in. Toch speelde Fulham een degelijke eerste helft. Man City leerde de thuisploeg een lesje in efficiëntie.

Vier minuten ver in de tweede helft ging een poging van Rosenior over. In de 58ste minuut kreeg Fulham een nieuwe domper te verwerken. Fulham had een strafschop kunnen krijgen na handspel van Onuoha, maar de ref liet verder spelen. Mpenza speelde de bal naar voren en Rosenior ging in de fout waardoor Vassell alleen op doel kon afstevenen. Vassell faalde oog in oog met Niemi niet en bracht de stand op 0-3. Enkele minuten later kopte Emile Mpenza op aangeven van Vassell bijna de 0-4 op het bord, maar Niemi had nog een schitterende reflex in huis. Een klein kwartier voor tijd redde Fulham toch de eer. Bocanegra kopte een hoekschop van Davies aan de eerste paal binnen. Fulham kwam nog dicht bij de aansluitingstreffer na een scramble voor het doel van Man City, maar de bal ging er niet in. Fulham bleef verweesd achter na de nederlaag tegen Man City.

Ondanks een degelijke eerste helft stond Fulham aan de pauze al 0-2 in het krijt. Fulham kon gerust aanspraak maken op een punt, maar Manchester City strafte de foutjes in de Fulham-verdediging genadeloos af en beleefde zo eigenlijk een gemakkelijke voetbalnamiddag. Fulham heeft slechts vier puntjes meer dan de derdelaatste, Sheffield United, en zal nog hard mogen knokken om het behoud te verzekeren. Man City boekte zijn derde uitzege op rij en staat nu twaalfde. De degradatiezorgen van de ploeg van Emile Mpenza lijken dus verleden tijd.