Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Mestalla
Koeman wacht zware taak
Tonnelier Caroline

Ronald Koeman heeft onmiddellijk heel wat oplapwerk voor de boeg bij Valencia.  De ploeg leed gisteren immers zijn tweede zware thuisnederlaag van het seizoen.  Tegen Real Madrid ging Valencia met 1-5 onderuit. Aan de rust stond al een vernederende 0-4 op het bord.

Valencia kon voor deze partij geen beroep doen op Villa.  Hildebrand verving Cañizares onder de lat.  Bij Real Madrid bleef Sneijder de hele match op de bank. De wedstrijd kon niet beter beginnen voor de bezoekers. Na minder dan een minuut spelen deed Raúl op aangeven van Robinho de netten al trillen. Een uitstekend Real Madrid stapelde tegen een onkennelijk zwak Valencia de kansen vervolgens op, maar mede dankzij Hildebrand was het tot de 24e minuut wachten op een tweede treffer.  Van Nistelrooy verdubbelde met een heerlijk doelpunt de Madrileense voorsprong. Amper vijf minuten later bewees Sergio Ramos nog maar eens veel meer te zijn dan een uitstekende verdediger door met een schitterend schuin schot de 0-3 op het bord te zetten.  Nog voor de rust werd het zelfs 0-4. Na een uitstekende actie van uitblinkers Guti en Robinho kon Van Nistelrooy zijn tweede van de avond binnentikken.

Na de pauze probeerde Valencia toch nog iets te tonen aan zijn reeds uitgedund publiek.  Vooral Joaquín probeerde er nog iets van te maken en het was dan ook na knap voorbereidend werk van de rechterflankspeler dat Angulo de score wat kon milderen.  De thuisploeg kreeg nog een aantal kansen, maar Casillas bewees opnieuw zijn waarde voor Real.  Het was integendeel nog Robinho die aan de overkant de 1-5 eindstand op het bord zette.  De kleine Braziliaan kapte zich mooi vrij in de 16 en trapte de bal voorbij Hildebrand.  De kers op de taart voor de bezoekers en voor Robinho, die ongetwijfeld een van zijn beste partijen ooit bij Real speelde. De Koninklijke blijft zo nog steeds alleen koploper en geeft zijn leiderspositie wat meer glans.  Valencia is (voorlopig) naar de zesde stek weggezakt en moet na drie opeenvolgende nederlagen met Koeman aan de wederopstanding werken.