Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Het Kasteel
Sparta doet goede zaak
Tomas Taecke

Sparta heeft Utrecht vrijdagavond met 2-1 verslagen. De thuisploeg domineerde de wedstrijd en duwde Utrecht met goals van Boukhari en Emnes nog wat dieper in de put.

De thuisploeg opende fel. Een schot van Boukhari en een kopbal van Roberts zorgden voor het eerste Spartaanse gevaar. Nog voor de rust opende Marvin Emnes de score. Met een gekruist schot voorbij doelman de Ruiter zette hij het Kasteel in lichterlaaie. Ook na de rust waren de Rotterdammers baas. Utrecht kwam bij momenten meer in de wedstrijd, en scoorde ook via Ricky Kruys de gelijkmaker.

De vreugde was van korte duur; Boukhari zette zich knap door en vlamde de winning goal tegen de touwen. In de slotfase kwam Utrecht nog dicht bij een puntendeling, maar Sander Westerveld hield de punten thuis. Sparta klimt met deze knappe zege naar de veertiende plaats, en laat de degradatiezorgen voorlopig even achter zich.