Speeldag: Speeldag 36
Stadion: Stamford Bridge
Chelsea houdt titeldroom levend
Kevin Vanbuggenhout

Chelsea en Manchester United stonden tegenover mekaar op Stamford Bridge. Chelsea stond drie punten achter en moest winnen om nog een reële kans te maken om de Premier League te winnen. Man United was mits een overwinning zo goed als zeker van de titel.

Er ontbraken enkele belangrijke spelers aan de aftrap van deze topwedstrijd. Frank Lampard liet de wedstrijd aan zich voorbij gaan wegens het overlijden van zijn moeder. Man United hield Cristiano Ronaldo op de bank.

Chelsea begon uitstekend aan de wedstrijd. The Blues speelden de bal goed rond en eisten het balbezit op vanaf minuut 1. Man United leunde naar achteren. In de eerste minuut al trapte Essien over. Man United zag reeds vroeg in de wedstrijd Vidic uitvallen. Hij werd vervangen door Hargreaves. Op het kwartier kon Nani een tegenaanval op gang brengen. In plaats van het uit te spelen schoot Nani ver naast. De counters van United leverden even wat meer gevaar op, maar dat was niet van lange duur. Chelsea kwam heel dicht bij een voorsprong toen Joe Cole kon oprukken. Hij leek zich vast te lopen, maar kon toch nog schieten. Cole knalde tegen de deklat. Er kwam dan een klein beetje meer evenwicht in de wedstrijd, al bleef Chelsea de gevaarlijkste ploeg. De Man United-spelers liepen meerdere malen buitenspel. Chelsea zag zijn overtuigende aanpak beloond in de blessuretijd van de eerste helft. Drogba bleef goed aan de bal en zette voor. Ballack mocht vrij binnenkoppen: 1-0.

In de tweede helft kwam Man United met beter voetbal voor de dag. United speelde dwingender en dreigde via de flanken. Nani blonk echter vooral uit door een resem slechte voorzetten. Door een individuele fout bij Chelsea kwam Man United plots langszij. Ricardo Carvalho speelde de bal plots in de voeten van Rooney. Die stevende op doel af en knalde via de paal binnen: 1-1. Ook de volgende doelpoging kwam van de bezoekers. Giggs kreeg de ruimte om te schieten vanop afstand. Cech redde met zijn been. Aan de overzijde pakte Van Der Sar een afstandsschot van Essien. Chelsea leek het momentum kwijt te zijn en Manchester United had alles nu goed onder controle. Een vrije trap van Drogba werd knap gered door Van Der Sar. De wedstrijd kende nog een spectaculaire slotfase. Na handspel van Carrick floot ref Wiley een strafschop voor Chelsea. Ballack maakte er vier minuten voor het einde 2-1 van. Hierna kroop Chelsea nog tot tweemaal toe door het oog van de naald. De ingevallen Ronaldo kwam in een vrije schietpositie, Ashley Cole redde op de lijn. Er kwamen nog vijf minuten blessuretijd aan. Shevchenko haalde een kopbal van Fletcher van de lijn. Chelsea haalde opgelucht adem. Er ontstond nog een opstootje. Ferdinand, Hargreaves en Terry werden bestraft met geel. Van Der Sar pakte nog een schot van Anelka. Chelsea won van Manchester United met 2-1.

Dankzij een laat strafschopdoelpunt hield Chelsea zijn titeldroom levend. Helemaal op het eind ontsnapte Chelsea nog tot tweemaal toe. Maar gezien de eerste helft is de overwinning van Chelsea zonder enige twijfel verdiend. In de stand komt Chelsea op gelijke hoogte van Manchester United, met nog twee wedstrijden te gaan. Man United blijft wel op kop en wordt kampioen mits winst in de laatste twee wedstrijden.