Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Estadio San Mames Bilbao
Ruime zege voor Villarreal
Tonnelier Caroline

Villarreal heeft de kater na de 5-0 nederlaag in de Copa del Rey weggespoeld met een klinkende zege op het veld van Athletic Bilbao. De ploeg van Pellegrini maakte het verschil na de pauze, na een sterke eerste helft van de thuisploeg.

Athletic Bilbao begon goed aan de wedstrijd en voetbalde in het openingskwartier al een paar uitstekende kansen bijeen. Diego López hield Llorente van het openingsdoelpunt en even later ging een afstandsschot van Balenziaga maar net naast. Ondanks het Baskische overwicht was het toch Villarreal die de score opende. Rossi zorgde tegen de gang van het spel in voor de 0-1. Lang liet de reactie van Athletic echter niet op zich wachten. Op een corner kon een sterk spelende Etxeberria profiteren van mistasten van Diego López om de 1-1 op het bord te zetten. In een zinderend derde kwartier lieten beide ploegen het afweten bij de afwerking, al was het vooral Athletic dat via Etxeberria en Llorente de beste kansen miste.
Na de pauze kon de thuisploeg geen vervolg breien aan de uitstekende prestatie in de eerste helft. Nog voor het uur leek de wedstrijd beslist in het voordeel van bezoekers, na doelpunten van Pires en Cazorla. Coach Caparros probeerde met een dubbele wissel het tij nog te keren, maar ook invaller Javi Martinez kon ondanks enkele goede kansen niet voor de noodzakelijke tegentreffer zorgen. Aan de overkant lieten Cazorla en Mati Fernandéz de 1-4 nog liggen, maar net voor affluiten kwam die er toch. De pas ingevallen Altidore legde op aangeven van Cazorla de overdreven eindstand vast. Dankzij deze zege wipt Villarreal over Valencia naar de tweede plek.