Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Mestalla
Tchité scoort hattrick en stunt tegen Valencia
Kevin Pieters

Valencia kreeg zaterdagavond de op papier makkelijke wedstrijd tegen Racing Santander voorgeschoteld. Het behoud van de leiderplaats was de inzet van dit duel.

Laagvlieger Racing Santander zorgde voor een stunt in de Primera Division. Het heeft het uitduel op spectaculaire wijze met 4-2 gewonnen. De bezoekers kwamen via ex-Anderlecht spits Tchité al snel op 0-1, maar Villa stelde voor rust nog orde op zaken.

In de tweede helft kwam Racing Santander via een tweede treffer van Tchité opnieuw op voorsprong. Valencia vocht opnieuw sterk terug en het was Joaquín die voor de gelijkmaker tekende. Beide ploegen leken tevreden met de puntendeling, maar Tchité besliste daar anders over. De spits bracht zijn elftal opnieuw op voorsprong: 2-3 en de hattrick was een feit. Albelda zorgde voor het definitieve verdict door zijn eigen doelman te verschalken en zo de stunt compleet te maken maken voor Racing Santander, dat opklimt naar de elfde plaats in het klassement.