Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Coliseum Alfonso Pérez
Albín slijpt zwaard boven Schuster
Tonnelier Caroline

De verplaatsing naar Getafe is meestal een moeilijke opdracht voor Real Madrid en dat bleek nu niets anders. Man van de match Albín stuurde met twee doelpunten en één assist de Koninklijke met een 3-1 nederlaag naar huis.

Bij Real Madrid stond Saviola in de basis naast Raúl. Getafe begon aan de wedstrijd met Albín en Soldado als spitsenduo. De ex-speler van Real verving de gekwetste Manu del Moral. Na minder dan twee minuten waren de bezoekers al op achtervolgen aangewezen. Een knappe voorzet van Gavilán van op links werd door Albín voorbij Casillas gekopt. Even later ging Granero in de lucht een duel aan met de Spaanse nationale doelman, wat een eerste betwistbare fase in de zestien van Real opleverde. Aan de overkant dreigde Saviola met een schot, maar Abbondazieri verwerkte in corner. Het bleef pompen of verzuipen in de Real-defensie, die wankelde bij elke aanval van de thuisploeg. Contra kon vanuit de verdediging oprukken en op doel schieten, maar zijn poging ging rakelings over. De bezoekers reageerden toen Drenthe Raúl de gelijkmaker aanbood, maar de kapitein vond doelman Abbondanzieri op zijn weg. Ook Saviola toonde zich nog eens met een schot van ver. Getafe liet het initiatief aan de bezoekers, die het vooral van op afstand en op stilstaande fases bleven proberen. Een gekruist schot van Marcelo ging voorlangs. In het slotkwartier van de eerste helft kon Gago toch eens van binnen de zestien uithalen, en zijn knappe poging ging maar net over. Aan de overkant claimde Getafe een penalty nadat Soldado onderuitgehaald werd door Ramos, maar de scheidsrechter liet gewoon voortspelen. Real ontsnapte zo aan een grotere achterstand bij de rust.
De tweede helft begon zoals de eerste, met een doelpunt voor de thuisploeg. Casquero zette Albín op de linkerflank op weg naar Casillas en de 22-jarige Uruguyaan klopte de Real-doelman met een hard schot in de korte hoek. Real reageerde via Raúl, maar zijn schot kon Abbondanzieri amper verontrusten. Na minder dan tien minuten in de tweede helft kwam de aansluitingstreffer er dan toch. Op aangeven van Guti trapte Saviola knap en onhoudbaar binnen. De bezoekers probeerden even door te drukken, maar Getafe nam snel weer over. Bij een nieuwe uitbraak van Albín kwam Casillas dit keer wel goed tussen. Iets na het kwartier kwam de Koninklijke heel goed weg toen een knal van Polanski via de paal bij Casillas terechtkwam. Toen Real dan toch nog eens ging aanvallen, liep het op een dodelijke counter. Uitblinker Albín legde opzij naar invaller Uche, die de 3-1 tegen de netten knalde. De bezoekers reageerden nog, maar Raúl kon niet op doel koppen. Aan de overkant lanceere Albín Uche nog eens, maar de Nigeriaan werd uit evenwicht gebracht door Pepe en kon daardoor niet meer binnen het kader besluiten. Het was de zoveelste overtreding van de bezoekers die genegeerd werd door scheidsrechter Perez Burull.  Getafe liet het uiteindelijk niet aan zijn hart komen en mocht de verdiende zege tegen grote broer Real vieren.  De stoel van haar ex-trainer Schuster staat zo opnieuw wat meer aan het wankelen.