Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Ramon Sanchez Pizjuan
Sevilla kleurt verdiblanco
Tonnelier Caroline

De derby tussen FC Sevilla en Real Betis, de eeuwige aartsrivalen uit de Andalusische hoofdstad, eindigde op een overwinning voor de verdiblancos. Sergio Garçia en de teruggekeerde Ricardo Oliveira bezorgden de bezoekers een belangrijke zege.

Sevilla-coach Manolo Jimenez liet de jonge Argentijn Acosta in de basis starten ten nadele van Renato. Bij de bezoekers waren alle ogen gericht op Ricardo Oliveira, die debuteerde in zijn tweede episode in Betis-tenue. De bezoekers begonnen het best en het agressiefst aan de wedstrijd. Echte kansen leverde dat niet op, al toonde Oliveira zich wel enkele keren met enkele pogingen op doel. In het tweede kwartier nam Sevilla het heft in handen, met onder meer een (terecht) afgekeurd doelpunt van Romaric tot gevolg. Verder viel er weinig te beleven in de eerste helft, die vooral gekenmerkt werd door stevige duels met heel wat gele kaarten tot gevolg. De 0-0 ruststand was dan ook niet verrassend.

Na de pauze kwam Sevilla het felst uit de kleedkamers. Zo versierde Acosta een goede kans, maar de kopbal van de kleine Argentijn werd in corner verwerkt door doelman Ricardo. Aan de overkant zorgde Sergio Garçia voor de dreiging, maar ook doelman Palop toonde zich attent met de vuisten. Sevilla probeerde door te drukken na de rust, maar de wedstrijd viel in een beslissende plooi na een tweede gele kaart voor Duscher. Net na de uitsluiting van de ex-speler van Deportivo opende Sergio Garçia de score aan de overkant. De kleine spits verwerkte een prachtige lange pal van Melli op heerlijke wijze voorbij de kansloze Palop. Ee koude douche voor Sevilla, dat in de belangrijkste wedstrijd van het jaar met een numerieke minderheid tegen een achterstand aankeek. De ploeg van Manolo Jimenez probeerde te reageren, maar het was Betis dat in het slotkwartier nog de beste kansen bijeenvoetbalde. De 0-2 van de voet van Ricardo Oliveira was dan ook niet verrassend te noemen. Op aangeven van Arzu maakte de Braziliaan zich bij zijn wederoptreden in de groen-witte kleuren meteen onsterfelijk. Met name Kanouté ging nog op zoek naar de aansluitingstreffer en in blessuretijd slaagde de Malinees er nog in de wedstrijd leven in te blazen met een rake kopbal. Verder raakte de thuisploeg echter niet meer, waardoor Betis voor het eerst sinds 1996 met de zege ging lopen in Sanchéz Pizjuán. De nacht kleurde groen-wit in de Andalusische hoofdstad, al blijft de voorsprong van FC Sevilla op zijn aartsrivaal nog altijd dertien punten.   De ploeg van Chaparro doet een goede zaak in de degradatiestrijd, terwijl Sevilla zijn derde kans dreigt te verliezen aan Valencia.