Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Volkswagenstadion
Kampioen Wolfsburg wint eerste topper
Philippe Crols

Kampioen VfL Wolfsburg heeft de eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen. Met Stuttgart kwam er meteen een topclub op bezoek, maar de Wolven konden de punten toch thuishouden. Het werd 2-0.

De Volkswagen Arena was volledig uitverkocht en de toeschouwers zagen een leuke pot voetbal. De eerste goede mogelijkheid kwam op naam van bezoeker Sami Khedira. Hij vond doelman Diego Benaglio op zijn weg. Aan de overkant moest Jens Lehmann ingrijpen op een poging van sluipschutter Edin Dzeko. Voor de pauze kregen beide teams nog een hele mooie kans. Pawel Pogrebnyak kopte na een halfuur gevaarlijk op doel en enkele minuten later had Grafite een goed schot in huis. Rusten deden beide teams met 0-0.

Na de pauze kreeg Wolfsburg meer controle over de wedstrijd. De thuisploeg voetbalde ook aardig wat kansen bij elkaar, maar scoren lukte niet. Daar kwam twintig minuten voor tijd verandering in. Zvjezdan Misimovic liet Lehmann geen kans met een prachtig schot. Tien minuten later nam Grafite alle twijfels weg, 2-0.