Speeldag: Ronde 6
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard wint na verlengingen
Dirk Pieters

Standard heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de Beker van België. De landskampioen versloeg Lierse na verlengingen met 2-1.

Standard, dat met een B-elftal aan de aftrap kwam, begon uitstekend aan de wedstrijd. Al na tien minuten bleef een hoekschop voor de voeten van Nicaise haperen. De Fransman aarzelde niet en schoot de bal meteen tegen de netten: 1-0. Lierse, dat ook heel wat spelers liet rusten, lag niet onder na de openingstreffer. De tweedeklasser probeerde wat terug te doen, maar de afwerking was niet goed genoeg.

Ook in de tweede helft bleef Standard de bal rustig rond spelen, maar begon het wel met vuur te spelen. Veel slechte passes, slechte controles en traag voetbal brachten Lierse opnieuw in de wedstrijd. Toch had de ingevallen Carcela de wedstrijd op slot kunnen schieten, maar zijn poging ging tegen de paal. Aan de overkant was het even later wel raak. Samir zorgde tien minuten voor affluiten voor verlengingen.

In die verlengingen hadden de meeste spelers het knap lastig met krampen. Het tempo lag te laag om van echte spanning te spreken. Tot in de tweede verlenging Mulemo neerging in de zestien. De scheidsrechter legde de bal op de stip en Dufer zette de strafschop feilloos om. In het slot kreeg penaltyheld Mulemo nog rood. (AN)