Speeldag: Speeldag 9
Stadion: White Hart Lane
Tottenham en Everton in evenwicht
Anthony Van der Planken

Tottenham heeft de derde plek in de Premier League veroverd. De Londense club moest wel vrede nemen met een gelijkspel tegen Everton.

Everton, zonder de geblesseerde Marouane Fellaini, begon goed aan de wedstrijd en kwam ook al gauw op voorsprong. Leighton Baines scoorde met een prachtige vrijschop de 0-1. Lang duurde het feestje van de bezoekers echter niet. Tottenham knokte meteen terug en stelde na enkele minuten orde op zaken. Rechtstreekse aanleiding was een blunder van doelman Tim Howard, die een bal verkeerd inschatte, waarna Peter Crouch de bal kon binnen leggen. Kort voor de bal over de doellijn rolde, gaf Van der Vaart er nog een (overbodig) tikje, waardoor het doelpunt op zijn naam kwam.

Wat volgde was een leuke eerste helft, met kansen over en weer. Luka Modric en Peter Crouch waren dicht bij de 2-1, maar die kwam er niet. Ook in de minder boeiende tweede helft werd er niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd uiteindelijk eindigde op een 1-1 gelijkspel.