Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Santiago Bernabeu
Real blijf leider na makkelijke winst in Madrileense derby
Bram Coenen

Real Madrid blijft leider nadat het in de Madrileense derby Atlético klopte met 2-0. De beslissing viel al in de eerste twintig minuten.

Real opende al na goed dertien minuten spelen de score via Ricardo Carvalho. De verdediger, die voorin was gebleven na een vrije trap, mocht randje buitenspel doorgaan en kon makkelijk de openingstreffer tegen de netten jagen.

Zes minuten later wist de Koninklijke die voorsprong al te verdubbelen, al had het daar een schwalbe van Cristiano Ronaldo voor nodig. De Portugees liet zich net buiten het strafschopgebied nogal opzichtig vallen, maar versierde toch een vrije trap. Mesut Özil na die gelegenheid dankbaar in ontvangst en verraste doelman David De Gea met een droge knal in de rechterbenedenhoek. Meteen ook de ruststand in een genietbare partij.

Na de pauze had Gonzalo Higuain dé kans om de match definitief op slot te gooien, maar het schot van de Argentijnse spits spatte uiteen op de paal. Niet veel later leek Diego Forlan Atlético terug in de match te brengen, maar ook zijn bal strandde op de paal.

Real controleerde nadien makkelijk en komt door deze nieuwe overwinning opnieuw alleen aan de leiding in de Primera Division. Naaste achtervolger Barcelona volgt op één puntje, Villarreal telt al drie eenheden minder.

Exclusieve foto's van de Madrileense stadsderby volgen morgen!