Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Coliseum Alfonso PĂ©rez
Bilbao pakt puntje in 94ste minuut
Jarryd Naegels

Athletic Bilbao blijft op de zesde plaats staan in de Primera Division. De Baskische ploeg sleepte in de slotfase nog een puntje uit de brand op bezoek bij Getafe.

Voor de pauze was er veel strijd op het veld. Doelpunten vielen er echter niet in de eerste 45 minuten. Na de rust brak de wedstrijd helemaal open.

Del Moral zorgde op het uur voor de 1-0-voorsprong voor Getafe. Bilbao kon bij een driepunter over Espanyol naar de vijfde plek wippen, en moest voluit op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook toen Del Moral zijn eigen doelman verschalkte.

Bilbao was moegestreden en de thuisploeg leek optimaal te profiteren. Alweer Del Moral zorgde voor het doelpunt: 2-1. Urko Vera Mateos zette in de 94ste minuut alsnog de bordjes gelijk. Bilbao mag blijven hopen op Europees voetbal.