Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Old Trafford
Man United wint en slaat kloof
Tomas Taecke

Manchester United heeft na Arsenal ook concurrent Chelsea een tik uitgedeeld. Na de 3-1 overwinning staan de Mancunians vijf punten voor op hun Londense rivaal. Romelu Lukaku mocht invallen maar kon de nederlaag niet verhelpen.

Acht minuten tijd had de ploeg van Sir Alex Ferguson nodig om Old Trafford een eerste keer te laten juichen. Smalling kopte (al dan niet in buitenspelpositie) de 1-0 tegen de touwen.

Chelsea kreeg een enorme kans via Ramires maar het was Nani die aan de overzijde zijn team op 2-0 bracht. De Portugees liet doelman Cech met een knap afstandschot geen kans.

Het werd nog erger voor de Blues. Wayne Rooney zette net voor de rust de 3-0 stand op het bord. Bij Chelsea zag men even de 8-2 zege van United tegen Arsenal voor de ogen flitsen halverwege.

Toch kwam Chelsea na de koffie scherp uit de kleedkamer. Torres scoorde vlak na de aftrap de aansluitingstreffer van de hoop voor de bezoekers. Halfweg de tweede helft mocht Romelu Lukaku opdraven. Onze landgenoot bracht het er minder goed vanaf dan tijdens zijn vorige invalbeurt tegen Norwich.

Meer dan die aansluitingstreffer zat er voor Chelsea niet meer in. United telt na vijf speeldagen al evenveel punten meer dan de ploeg van Villas Boas. Stadsgenoot City volgt op twee lengtes van de landskampioen.