Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Santiago Bernabeu
Barcelona is oppermachtig in Clasico
Fabian Morren

Barcelona is en blijft wellicht nog een tijdje de beste club ter wereld. De Catalanen wonnen de Clasico met overtuigend bij Real Madrid: 1-3.

Het zag er nochtans uitstekend uit voor Real Madrid. Al na 25 seconden opende Karim Benzema de score. Daar ging wel een flinke blunder van Barça-doelman Victor Valdes aan vooraf.

Barcelona moest dus al van bij het begin achtervolgen en kwam goed weg dat Cristiano Ronaldo een dot van een kans halverwege de eerste helft naast trapte. Barcelona was gevaarlijk langs Lionel Messi. Wat later was diezelfde Messi de architect van de gelijkmaker. De Chileen Alexis Sanchez rondde keurig af.

Na rust toonde Barcelona zich bij momenten weer oppermachtig. Een schot van Xavi verdween via Marcelo achter Casillas in doel. Real-coach José Mourinho gooide onder meer Kaka in de strijd. De thuisploeg solliciteerde nog naar de gelijkmaker, maar Ronaldo miste een kopkans die eigenlijk niet te missen was. Symbolisch voor de zwakke wedstrijd van de Portugees.

Real miste en niet veel later was het aan de overkant opnieuw raak. Na een perfect uitgevoerde aanval en een prima voorzet van Dani Alves kopte Fabregas de derde Catalaanse treffer tegen de netten. Barcelona controleerde en komt in de stand voorlopig weer naast Real, dat wel nog een wedstrijd minder heeft gespeeld.