Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Het Kuipje
Westerlo scoort 5 keer en is nog niet uitgeteld
Robby Morren

Westerlo heeft nog een waterkans om in eerste klasse te blijven. Zondagmiddag won het op eigen veld met ruime 5-1 cijfers tegen Oostende. Toch had Westerlo het kort voor en kort na rust moeilijk.

Robby Morren in Westerlo

Westerlo nam de wedstrijd vanaf de eerste minuut in handen en dat leverde al snel een mooie voorsprong op. In de 8e minuut legde Sidibe de bal met het hoofd klaar voor Vanthournout die het leer hard in de linkerhoek knalde. (1-0) Vijf minuten later verdubbelde Reynaldo de voorsprong. Hij werd bedient door Ngolok en knalde de bal in het dak van het doel. (2-0) De bezoekende doelman Dumesnil had nog goede reddingen nodig om Farssi en Ngolok van een derde Westelse goal te houden.

Aansluitingstreffer
Terwijl we dachten dat de wedstrijd beslist was, viel er toch een goal bijna letterlijk uit de lucht voor de bezoekers. Bij Westerlo kreeg men een vrije trap niet weggewerkt en het was Martens die de bal van dichtbij in doel kon koppen. (2-1) Even later stond het zelfs bijna gelijk toen Vandamme alleen voor Vanhamel kon opduiken maar hij besloot op de Westelse doelman.

Owusu
Oostende kwam fel uit de kleedkamer en ging vol voor de gelijkmaker. Die kwam er ook enkele keren bijna maar onder meer Brouckaert en Pinto misten net. De thuisploeg moest terugzakken en de 2-2 zou verdiend geweest zijn.

Halfweg de tweede helft nam de thuisploeg het heft dan weer in handen. Goor leverde een prima voorzet af tot bij Owusu die van dichtbij in één tijd binnentikte. (3-1) Deze laatste was blij dat hij na maanden weer mocht voetballen en met een mooie goal maakte hij er 10 minuten voor tijd nog 4-1 van. Met nog 3 minuten te gaan legde Bart Goor met een mooie vrije trap de 5-1 eindstand vast.