Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Estati Ciutat de Valencia
Barcelona walst in tweede helft over Levante
Sam Soetaers

Barcelona kende zondagavond geen moeite met Levante. Messi was weer goed voor twee goals. Ook Iniesta scoorde en gaf drie assists.

De eerste helft had weinig om het lijf. Barcelona dwong nauwelijks of geen kansen af en het was José Javier Barkero die voor Levante nog het gevaarlijkst was.

Na rust draaide de motor van Barcelona op volle toeren. Iniesta trok alle aandacht naar zich toe. Hij liet Messi twee keer scoren en in de 57ste minuut trof hij zelf ook raak. Hij schoot via de onderkant van de lat de bal hard in doel. Vervolgens legde Fabregas de 4-0 eindstand vast.

Barcelona heeft na 13 wedstrijden 37 punten. Dat is een evenaring van de beste seizoensstart ooit in de Spaanse Primera Division.