Competitie: La Liga
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Estadio La Rosaleda
Barcelona breekt clubrecord na nieuwe overwinning

Barcelona versloeg Malaga met 1-3 en heeft zo een nieuw record beet: het heeft nu 18 keer gewonnen, geen enkele keer verloren en amper een keer gelijkgespeeld in de Primera Division. Daarmee haalt het 55 op 57, een nieuw clubrecord.

Messi brak iets na halfweg de eerste helft de ban in en tegen Malaga. Vlak na rust lag de wedstrijd in een definitieve plooi dankzij een doelpunt van Fabregas, die werd bediend door alweer Lionel Messi. Tien minuten voor tijd waren alle twijfels weg dankzij een goal van Thiago. Buonanotte kon enkele minuten voor tijd nog milderen voor de thuisploeg, maar verder dan een eerreddend doelpunt kwam Malaga niet.

Door de zege blijft Barcelona een voorsprong behouden van elf punten op eerste achtervolger Atlético Madrid. Malaga zakt naar de vijfde plaats in de stand.