gnkKRC Genk
zwaZulte Waregem
0-1
68' Mbaye Leye (pen)
Datum: 16/01/2013 20:00
Competitie: Beker van België
Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Luminus Arena
Genk naar halve finale ondanks nederlaag
Robby Morren

Racing Genk speelt de halve finale van de Beker van België maar dat was al duidelijk na de 0-5 overwinning in de heenwedstrijd. De Limburgers trokken in de eigen Cristal Arena wel aan het kortste eind. Leye scoorde het enige doelpunt uit de wedstrijd vanop de stip.

Bij Racing Genk moest doelman Van Hout plaatsruimen voor Köteles. Buffel, Hyland en Koulibaly mochten rusten. Bij de bezoekers nam Bruzzese plaats onder de lat, Leye en Naessens vormden het spitsenduo.

Met de 0-5 uit de heenwedstrijd kon Genk de partij zonder druk aanvatten en Zulte Waregem had niets te verliezen. De aanvangsfase was in het voordeel van de thuisploeg. Een schot van Plet werd afgeblokt en Gorius had een unieke kans toen hij een vrije trap mocht nemen binnen het halve maantje maar hij besloot in de muur. Ondertussen hadden de bezoekers gedreigd met een voorzet van Verboom waar Naessens maar net niet bij kon. Daarna kregen de supporters die de vrieskou trotseerden een halfuur lang werkelijk niets meer te zien. In de slotminuut van het eerste bedrijf was er heel even opwinding toen Karel D'Haene een voorzet van De Ceulaer bijna in zijn eigen doel tikte maar het leer trof de lat.

Onmiddellijk 4 wissels
Francky Dury zag dat het allemaal te weinig was en greep tijdens de pauze in. Hij gebruikte met Habib Habibou, Skulason en Godeau al zijn wissels op. Bij de Limburgers bleef Simaeys in de kleedkamer en maakte Kara zijn debuut. De tweede helft was amper bezig toen Vossen voorlangs besloot. Na tien minuten moest ook de aanvoerder van Genk naar de kant en gunde coach Mario Been de 16-jarige Siebe Schrijvers nog 35 minuten.

Leye scoort, De Ceulaer mist
Met nog dik 20 minuten op de klok ging Gorius in de eigen zestien met de hand naar de bal. Het was Leye die scoorde vanop de stip. Genk reageerde onmiddellijk via De Ceulaer maar die liet in twee minuten evenveel mogelijkheden op de gelijkmaker liggen. Eerst vergat hij de bal breed te leggen en besloot zelf over, daarna omspeelde hij doelman Bruzzese maar mikte het leer naast de lege kooi.

Veel belang heeft het allemaal niet maar Zulte Waregem gaat na de 0-1 zege wel met opgeheven hoofd uit de beker en mag met het nodige vertrouwen naar competitieleider Anderlecht trekken.