Competitie: La Liga
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Estadio Anoeta San Sebastian
Barcelona lijdt eerste nederlaag in Primera Division

Barcelona weet terug wat verliezen is. Het verloor op het veld van Real Sociedad met 3-2. Atlético Madrid kan tot op acht punten komen als het morgen wint van Levante.

Er leek in San Sebastian nochtans weinig aan de hand te zijn voor Barcelona. Na zeven minuten zette Messi Barcelona op voorsprong op assist van Iniesta en halfweg de eerste helft maakte Pedro er op aangeven van Dani Alves al 0-2 van.

Barcelona vond een voorsprong van twee doelpunten niet genoeg en ging naarstig op zoek naar een derde doelpunt. Er spatten nog twee schoten uit elkaar op de paal, maar aan de overkant was het wel raak: Castro maakte de aansluitingstreffer vijf minuten voor rust. Op het uur wist diezelfde Castro zijn tweede van de avond te maken.

Daarmee leken we op weg naar een puntendeling, maar in de blessuretijd zorgde Agirretxe nog voor de totale ontlading. 3-2 voor Sociedad en Barcelona zonder punt naar huis. In de stand heeft het wel nog een grote voorsprong. Real Sociedad kan terug denken aan de Europese plaatsen.