Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Santiago Bernabeu
Sergio Ramos beslist de Clàsico
Timothy Collard

Real Madrid heeft Barcelona voor een tweede keer in één week tijd over de knie gelegd. Real versloeg de Catalanen met 2-1 in Bernabéu. Sergio Ramos zorgde met een rake kopbal voor de drie punten.

De wedstrijd was nog maar goed en wel bezig wanneer Karim Benzema Real al op voorsprong schoot. Een start in mineur voor Barça, dat zich absoluut wilde herpakken na het 1-3 verlies van afgelopen dinsdag. Alle ogen waren gericht op Lionel Messi en de Argentijn scoorde na een kwartier spelen de gelijkmaker. Beide teams ging ook met een gelijkspel rusten.

Sergio Ramos was uiteindelijk de matchwinnaar van deze Clàsico. Iets minder dan tien minuten voor tijd bezorgde de Real-kapitein met een kopbal de Madrilenen de drie punten. Hij klom na een corner hoger dan zijn bewaker Piqué en kopte bal tegen de touwen. Ronaldo knalde nog een vrije trap op het doelhout en Sergio Ramos werd bijna nog de antiheld. Twee minuten voor tijd haakte hij Adriano toen die de zestien wou insnijden. De scheidsrechter zag er niets in en floot niet. Hier kwam Real erg goed weg.

Na het laatste fluitsignaal kreeg doelman Victor Valdès nog een rode kaart omdat hij de scheidsrechter de huid vol ging schelden. Barça verliest een tweede Clàsico in een week tijd en moet zich gaan bezinnen hoe het zich hal herstellen van deze nieuwe mokerslag.