Competitie: Confederations Cup
Speeldag: Speeldag 3
Spanje pakt negen op negen in de groepsfase
Bjorn De Cock

Spanje heeft in de groepsfase bewezen dat het de favoriet is voor de eindzege. De Spanjaarden versloegen in hun laatste wedstrijd Nigeria met 0-3. Jordi Alba van Barcelona scoorde twee doelpunten.

Spanje had maar enkele baltoetsen nodig vooraleer het leer al in het doel belandde. Jordi Alba scoorde de eerste kans van de wedstrijd. Niet veel later kreeg Nigeria twee kansen via Akpala en Mikel maar het doelpunt bleef uit. Spanje heeft nadien altijd de controle gehouden in de eerste helft maar het tweede doelpunt wilde maar niet vallen. Ondanks het overwicht van Spanje bleef het bij 0-1 in de eerste helft.

In het begin van de tweede helft ging Nigeria op zoek naar de gelijkmaker. Het bleef echter bij enkele kleine kansen. Bij Spanje vonden ze het tijd om Fernando Torres in te brengen en dat bleek een goede zet te zijn. De spits scoorde direct het tweede doelpunt van de avond. Zijn vijfde doelpunt op de Confederations Cup. Spanje leek nu echt wel op weg naar een derde zege in evenveel wedstrijden. Jordi Alba maakte er op het einde van de wedstrijd uiteindelijk nog 0-3 van voor Spanje. De verdediger van Barcelona tekende voor zijn tweede van de avond.

Spanje neemt het in de volgende ronde op tegen Italië. De Italianen zullen beter voor de dag moeten komen willen ze tegen dit Spanje winnen. Zowel Japan als Brazilië hebben het de Italianen moeilijk gemaakt in de groepsfase.