Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Estadio Mediterraneo
Villarreal in zinderend slot langs Almeria
Timothy Collard

Villarreal maakt vanaf dit seizoen opnieuw deel uit van de Spaanse hoofdmacht. De promovendus zette zijn terugkeer op het hoogste niveau extra in de verf met een overwinning op speeldag één.

Het zag er nochtans lange tijd niet al te best uit voor de het team van Jérémy Perbet, overigens negentig minuten op de bank. Rodri zorgde vlak voor rust voor het openingsdoelpunt namens Almeria.

Na de pauze kwam Villarreal langszij, dankzij een own goal van Dubarbier. Een kwartier voor tijd was daar echter opnieuw Rodri, die er 2-1 van maakte. In een zinderende slotfase pakte Villarreal alsnog de drie punten. Giovani Dos Santos en Jonathan Pereira namen elk een doelpunt voor hun rekening en legden de 2-3-eindstand vast.

Er stonden op maandagavond nog twee wedstrijden op het programma in La Liga. Celta de Vigo en Espanyol deelden de punten (2-2), terwijl Rayo Vallecano van start ging met een 3-0-zege tegen Elche.