Datum: 28/02/2016 17:30
Competitie: League Cup
Speeldag: Finale
Stadion: Anfield Road
Caballero stopt 3 (!) strafschoppen, Kompany en co zegevieren in finale League Cup
Timothy Collard

Caballero stopt 3 (!) strafschoppen, Vincent Kompany en co zegevieren in finale League Cup

Na 120 razend spannende minuten en een zenuwslopende penaltyreeks heeft Manchester City zich verzekerd van de League Cup. In de strafschoppenreeks kroonde City-doelman zich tot de grote held: hij stopte drie elfmeters!

Pas na de rust brak de wedstrijd op Wembley écht open. Aguero stuurde Fernandinho het straatje in en die trapte het leer voorbij een ietwat ongelukkige Mignolet. Onze landgenoot ging niet helemaal vrijuit bij het doelpunt en zo stond het 0-1.

Coutinho met late gelijkmaker

Liverpool gaf zich evenwel niet gewonnen en bleef, mede dankzij enkele goede reddingen van Mignolet, in de race. In de absolute slotfase kwamen The Reds dan toch langszij: Lallana trof eerst nog de paal, maar in de rebound maakte Coutinho er 1-1 van. Die stand bleef op het scorebord staan, en dus moesten verlengingen een winnaar aanduiden.

Geen rood voor Yaya Touré, die voor de beslissing zorgt

Maar ook in die verlengingen kon geen van beide ploegen het verschil maken. Bij Manchester City mochten ze van geluk spreken dat Yaya Touré de wedstrijd mocht uitspelen, toen hij gemeen doorging op het been van Lallana. Gelukkig werd de Engelsman niet vol geraakt.

Soit, over naar strafschoppen. Die zouden eindelijk een winnaar gaan aanduiden. En daarin ontpopte City-doelman Caballero zich tot de grote held. Hij stopte drie strafschoppen en uiteindelijk trapte Yaya Touré de beslissende penalty buiten het bereik van Mignolet tegen de touwen; eremetaal voor Kompany en co.