vsVerenigde Staten
mexMexico
Datum: 11/02/2009 18:15
Competitie: Concacaf
Speeldag: Eindronde: speeldag 1
VS zorgt ervoor dat Eriksson moet vrezen voor C4
Mathias Dumarey
| 0 reacties
VS zorgt ervoor dat Eriksson moet vrezen voor C4
Foto: © SC

Mexico is met een 2-0-nederlaag bij de Verenigde Staten slecht begonnen aan de laatste WK-voorronde in de Concacaf-zone. Dit zorgt ervoor dat Sven-Göran Eriksson (foto), de Mexicaanse bondscoach, stilaan moet vrezen voor ontslag.

In het Crew Stadium in Ohio opende Michael Bradley (Borussia Mönchengladbach) vlak voor de rust de score. Een hoekschop van DaMarcus Beasley werd door Standard-verdediger Oguchi Onyewu naar doel gekopt. Zijn inzet werd gekeerd door doelman Oswaldo Sanchez, maar Bradley knalde de rebound tegen de netten.

Mexico moest ook een halfuur met tien verder na de uitsluiting van Barcelona-speler Rafael Marquez na een charge op doelman Tim Howard. In de slotminuut kon de VS nog van de numerieke meederheid profiteren. Bradley scoorde zijn tweede doelpunt op aangeven van Landon Donovan, al ging doelman Sanchez bij die fase niet vrijuit.

Sven-Göran Eriksson komt door deze nederlaag nog meer onder vuur te liggen. Onder leiding van de Zweed won Mexico van zijn laatste zeven uitwedstrijden maar één keer. Panikeren hoeft Eriksson nog niet, want al hij ontslagen wordt, zijn er al teams uit de Engelse Premier League die hem willen halen.

Concacaf

 Eindronde: speeldag 1