Lillestrøm SK
Tromsø IL
Datum: 24/09/2005 16:00
Competitie: Eliteserien
Speeldag: Speeldag 22
Lillestrom verspeelt titelkansen
Nils Vanbellingen
| 0 reacties
Lillestrom verspeelt titelkansen
Foto: © SC

Op de 22e speeldag in de Noorse Tippeligaen verloor Lillestrøm SK gisteren op eigen veld van Tromsø IL. De bezoekers draaiden een 1-0-achterstand alsnog om in een 1-2-zege en bewezen daarmee dat ze in een uitstekende vorm zitten. Voor Lillestrøm maakt de plotse nederlaag meteen ook een einde aan de titelkansen.

Vooraf was duidelijk dat deze wedstrijd alle kanten op kon: Lillestrøm beschikt over een ijzersterke thuisreputatie, maar Tromsø, dat al gedurende het hele seizoen ontgoochelde, steekt sinds de gewonnen UEFA-Cupwedstrijd bij Galatasaray in een goeie vorm. De thuisploeg begon het sterkst aan de partij en kreeg enkele kansen. Na 16 minuten was het dan ook raak, toen Magnus Powell een voorzet van Bjørn helge Riise binnenkopte. Tromsø kreeg kort daarop de kans op de gelijkmaker toen Stephen Ademolu alleen op doelman Claus Reitmayer af mocht, maar de aanvaller schoot voorlangs. Daarna moesten de bezoekers het spel grotendeels aan Lillestrøm overlaten. 1-0 leek dan ook de logische ruststand te gaan worden, maar twee minuten voor rusten was de verdediging van Lillestrøm niet geheel bij de pinken bij een vrije trap van Ademolu, en Lars Iver Strand profiteerde.

Na het rustsignaal kwam Lillestrøm een stuk bleker voor de dag, en waren de beste kansen voor Tromsø. Een sterk keepende Reitmayer voorkwam aanvankelijk nog een achterstand voor de thuisploeg, maar liet zich uiteindelijk verrassen door Roar Christensen. De Tromsø-middenvelder trapte vanop 30 meter over de keeper in doel. Meteen ook de winnende treffer, die Tromsø de tweede competitiewinst op rij opleverde. Hierdoor lijkt de meest noordelijke ploeg uit de Tippeligaen ook definitief bevrijd van degradatiezorgen. Voor Lillestrøm, dat zich eerder deze week nog voor de finale van de Noorse beker plaatste door aartsrivaal VÃ¥lerenga uit te schakelen, komt deze zege hard aan: de titel is nu wel helemaal ongrijpbaar geworden voor de geel-zwarten.

Vanavond om 20.15 staat trouwens de absolute topper tussen nr. 2 Start en leider VÃ¥lerenga op het programma. Wint Start, komt het opnieuw gelijke hoogte van de ploeg uit Oslo. Wint VÃ¥lerenga, dan lijkt de weg naar de titel helemaal vrij.