Competitie: Eliteserien
Speeldag: Speeldag 10
Rosenborg wint makkelijk
viki meeuwis

Gisteren werd de laatste wedstrijd van de tiende speeldag in de Tippeligaen afgewerkt. Odd Grenland ontving Rosenborg BK in Skien. Odd Grenland wist zich te herpakken na de abominabele wedstrijd tegen Vålerenga op de vorige speeldag. Vijftig minuten lang speelden ze een goede wedstrijd maar dan ontwaakte Rosenborg. Bij Odd begon de jonge Fredrik Gulsvik in de basis wat de aanval ten goede kwam. In de twintigste minuut kreeg Odd een penalty toegewezen na een fout van Strand op Pospech in de zestien meter. Pelle Nilsson zette de strafschop makkelijk om in een doelpunt.

Na de pauze kreeg Gulsvik, dankzij voorbereidend werk van Tommy Svindal Larsen nog een goede kans op doel maar de bal kwam op de paal terecht. Kort daarna maakte Per Ciljan Skjelbred handig gebruik van een fout in de verdediging van Odd om vanop tien meter de bal in doel te werken. Slechts minuten later kon Strand de bal naar invaller Didier Ya Konan spelen die de bal makkelijk voorbij keeper Rune Jarstein schoot. Rosenborg ging met 2-1 aan de leiding en bleef het resterende half uur de wedstrijd domineren.

Odd Grenland – Rosenborg BK: 1-2

Odd Grenland: Jarstein - Hagen, Nilsson, Borchers, Hansén – Sørensen (’74 Olof Hvidén-Wats), Svindal Larsen, Bruer Hansen, Könönen (’66 Jan Tore Amundsen) – Pospech (’76 Tarjei Dale), Gulsvik.

Rosenborg: Hirschfeld – Strand, Basma (’79 Kone), Koppinen, Dorsin - Sapara, Tettey, Skjelbred - Konan - Iversen - Braaten.

Doelpunten: Nilsson (’20 ; 1-0 pen.), Skjelbred (’52 ; 1-1), Konan (’58 ; 1-2)

Scheidsrechter: Per Ivar Staberg

Toeschouwers: 5 640