Stadion: Ullevaal Oslo
VÃ¥lerenga wint van Rosenborg
viki meeuwis

Het was van 1995 geleden dat Vålerenga nog eens thuis kon winnen van Rosenborg. Vålerenga had dit seizoen nog geen enkele zege behaalt en de resultaten waren niet goed te noemen. Maar vanavond wisten ze de ban te breken.

Het duurde tot de 35 minuut voor er een doelpunt viel. Keeper Lars Hirschfeldt moest een redding uitvoeren na een schot van Kjetil Wæhler, Berre wist de bal in de rebound alsnog binnen te werken. Na de pauze was het Wæhler zelf die de bal tegen de netten schoot. Rosenborg slaagde er niet in om de bal weg te werken, die bij Wæhler in de zestien terecht kwam, de verdediger schoot de bal hard in doel en vergrootte zo de voorsprong tot 2-0. Tien minuten voor het einde werd Fredheim Holm vanop rechts vrijgespeeld en kon de bal goed afleggen voor Jalland. Hij kon goed richten en schoot de bal hard richting doel maar die eindigde op de dwarslat. In de 85e minuut wist Steffen Iversen via penalty te scoren tegen zijn ex-ploeg na een fout op Braaten. Dit is het tweede verlies van Rosenborg in drie wedstrijden. Voor Vålerenga is het de eerste zege van het seizoen.

Vålerenga: Arason - Storbæk, Muri, Wæhler, Jepsen - dos Santos, Grindheim, Jalland, Berre - Fredheim Holm, Sørensen (’82 Lange)

Rosenborg: Hirschfeld - Koppinen, Stoor (’85 Kone), Dorsin, Kvarme - Sapara, Tettey, Skjelbred (‘ Basma), Braaten - Iversen, Traoré (’62 Jamtfall)

Doelpunten: 1-0 Berre (‘35), 2-0 Wæhler (‘48), 2-1 Iversen (str.) (‘80)

Scheidsrechter: Tommy Skjerven

Toeschouwers: 17.391

De uitslagen van de andere wedstrijden van vanavond:
SIF - Lyn 1 - 1
0-1 Hoff (’37), 1-1 Deila (’81 pen)

TIL - FFK 4 - 1
1 - 0 Sequeira (‘9), 1 - 1 Bjørkøy (’15), 2 - 1 Strand (’16), 3 - 1 Årst (’23), 4 - 1 Steen (’49)

Viking - Odd 2 - 1
1-0 Ijeh (’26), 1-1 Borchers (’62), 2-1 Ijeh (’78)

Stabæk - Sandefjord 1 – 1
0 - 1 Arkivuo (’51), 1-1 Nannskog (’78)

Morgen wordt de laatste wedstrijd van de vijfde speeldag, die tussen Aalesund en Lillestrøm afgewerkt.