Competitie: Eliteserien
Speeldag: Speeldag 8
Rosenborg behaalt eerste uitzege
viki meeuwis

Gisteren werd de derde wedstrijd van de achtste speeldag in de Tippeligean op het programa. Rosenborg moest op bezoek bij Sandefjord. Voor deze wedstrijd had Rosenborg nog niet weten te winnen op verplaatsing en speelde Sandefjord thuis hele goede wedstrijden. Het leek er dan ook op dat het een spannende wedstrijd zou worden waarin het alle kanten uitkon

Rosenborg toonde zich in de eerste helft de betere ploeg. Steffen Iversen, die de laatste tijd veel kritiek kreeg, verkeerde in grootse vorm en Alexander Tettey was de rots in de branding op het middenveld. Bij Sandefjord waren het Tegstrøm en Adriano Munoz die imponeerden en verschillende doelkansen kregen. Het was Rosenborg dat de score opende. Vlak voor het einde van de eerste helft kwam er een corner, genomen door Marek Sapara, die de bal bij een vrijstaande Didier Konan kreeg, die de bal er vanop korte afstand inkopte.

Na de pauze bleef Rosenborg de wedstrijd domineren. Eerst met een goede kans voor Iversen maar de bal kwam op de paal terecht. Tien minuten later weer Iversen met een kopkans en deze keer ging de bal wel in doel. Rosenborg aan de leiding met 0-2. Na dit doelpunt waren de spelers van Sandefjord meteen klaarwakker en begon de thuisploeg meer greep op de wedstrijd te krijgen. Dat leverde tot vier keer een doelkans op zonder dat de bal echt over de lijn ging. Het was wachten tot in de 61e minuut vooraleer Sandefjord kon antwoorden. Tettey met hands en dat leverde de thuisploeg een strafschop op die door Knarvik in doel gewerkt werd. Sandefjord bleef de gelijkmaker najagen. Olav Zanetti met een kans maar de bal kwam op de dwarslat terecht, Tegstrøm kreeg ook nog enkele kansen maar ook die leverden geen goal op.

Sandefjord – Rosenborg BK: 1-2

Sandefjord: Bugge Pettersen - Zanetti, Madsen, Kjølner, Nornes (’83 Koskinen) - Isaksen, Knarvik, Haappala (’77 Thorsen), Arkivuo - Tegström, Muños

Rosenborg: Hirschfeld - Stoor, Basma, Koppinen, Dorsin - Sapara, Tettey, Strand (’79 Skjelbred) – Konan (’90 Kone), Iversen, Braaten

Doelpunten: 0-1 Konan (’42), 0-2 Iversen (’46), 1-2 Knarvik (’61 pen.)

Gele kaarten: Sapara

Publiek: 6 501