Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Lerkendal Stadion
Fredrikstad houdt Rosenborg in bedwang
viki meeuwis

In de Tippeligaen stond gisteren de eerste wedstrijd van de vierde speeldag op het programma. Rosenborg ontving Fredrikstad in het Lerkendal Stadion. Fredrikstad deed een goede zaak want het won met 2-1 van Rosenborg.

Het was een beetje ironisch dat de eerste uitzege van het seizoen behaald werd door de ploeg die gekend staat om haar uiterst zwakke prestaties in uitwedstrijden.
In de twintigste minuut haalde Kvarme Hans Erik Ramberg voor doel neer. Scheidsrechter Brage Sandmoen twijfelde niet en gaf Kvarme prompt een rode kaart. Fredrikstad kreeg een strafschop toebedeeld. Kasey Wehrman miste niet en had Fredrikstad al meteen een doelpunt op zak. Fredrikstad had na de aanvankelijke druk van Rosenborg zich al een beetje herpakt maar na de uitwijzing van Kvarme ging het echt domineren. De bezoekers kregen verschillende kansen op de 2-0 maar verzuimden om het af te maken. Rosenborg maakte daarvan dankbaar gebruik om zich terug in de wedstrijd te vechten. Iets voor de rust kon Traoré de bal voor doel krijgen. Koné kwam opzetten en kon de bal in doel werken. Een serieuze flater in de verdediging van Fredrikstad dat met zeven man tegen twee toch beter verdedigingswerk had kunnen leveren.

Na de rust kon Rosenborg met vlagen overheersen en had bij momenten makkelijk de stand in hun voordeel kunnen vergroten. In de 65e minuut was er zo een gelegenheid. Stefano Wallace ging nogal veelvuldig aan het shirtje van Per Ciljan Skjelbred hangen wat Rosenborg een penalty opleverde. Koné nam die maar keeper Lasse Staw wist de bal uit doel te houden. De thuisploeg gaf niet op en ging naarstig op zoek naar het tweede doelpunt. Fredrikstad slaagde erin om steeds meer op de helft van de tegenstander door te dringen. Een kwartier voor het einde van de match kon Fredrikstad de wedstrijd beslissen. Ramberg kwam helemaal alleen voor doel en aarzelde niet, hij schoot de bal tussen de benen van de keeper Rune Jarstein. Rosenborg laat zo de drie punten liggen.

Rosenborg: Jarstein - Stoor, Kvarme, Demidov, Miller (’22 Stadsgaard) – Strand (’71 Savolainen), Tettey, Skjelbred, Traore - Konan, Kone (’82 Aas).

Fredrikstad: Staw - Gerrbrand, Piiroja, Wallace, Ophaug - Kvisvik, Gashi, Wehrman, Ramberg – Johansson (’70 Tegström), Elyounoussi (’90 Martinsen)

Doelpunten: Wehrman (’21 ; 0-1 pen.), Koné (’44 ; 1-1), Ramberg (’76 ; 2-1)

Gele kaarten: RBK: Traoré, Demidov, FFK: Kvisvik,

Rode kaarten: RBK: Kvarme