Speeldag: Speeldag 24
Coach Nordlie haalt eerste zege binnen
viki meeuwis

Op de 24e speeldag in de Tippeligaen werd in de eerste match de strijd uitgevochten tussen Fredrikstad met coach Tom Nordlie en zijn ex-club Vålerenga.

Fredrikstad deed het lange tijd niet goed maar naar het er naar uitziet zal Nordlie het tij doen keren. Het was de thuisploeg dat het best aan de match begon. Iets na het kwartier kon Mattias Andersson de bal na een corner in doel koppen. Het tempo lag hoog in de eerste helft maar ook beide teams waren heetgebakerd. In de eerste helft vielen niet minder dan vier gele kaarten door de snedige duels. Vålerenga gaf niet op na dit doelpunt en net voor de rust kon Morten Berre de gelijkmaker binnenwerken na een goede maar niet zo bedoelde pass van Alex Valencia.

Na de rust nam Fredrikstad het spel compleet over. Vålerenga werd helemaal op de eigen speelhelft terug gedrongen en in de 56e minuut wist Everton Santos da Costa de bal vanop korte afstand binnen te werken. Vier minuten later wist zijn landgenoot Wallace Fernando Pereira de voorsprong op 3-1 te brengen na een vrije trap.

Fredrikstad doet zo een goede zaak want het is nu eindelijk buiten de gevarenzone met 25 punten en een twaalfde plaats. Vålerenga staat nog net iets hogerop de tiende plaats met 28 punten.