Lokomotiv Moskou
FK Moskou
Datum: 27/05/2007 12:00
Competitie: Russische beker
Speeldag: Finale
Stadion: Luzhniki
Lokomotiv wint Russische Cup Final
Luc Goderis
| 0 reacties
Lokomotiv wint Russische Cup Final
Foto: © SC

Lokomotiv Moskou heeft vanmiddag in Luzhniki voor de vijfde keer in haar bestaan de Russische beker gewonnen.  Na een spannende finale tegen stadsgenoot FK Moskou trokken de roodgroenen na verlengingen aan het langste einde.  Invaller Gary O'Connor zorgde na 103 minuten voor de 1-0.

Lokomotiv begon als grote favoriet aan de wedstrijd, maar het was toch FK Moskou die de openingsminuten voor zijn rekening nam.  FK genoot wel het meeste balbezit, maar het waren de roodgroenen die razendsnel en aartsgevaarlijk tegenprikten.  Nog voor er tien minuten waren gespeeld prikten ze tot tweemaal toe de openingstreffer tegen de touwen, maar werden evenveel keer uit buitenspel teruggefloten.
 
Underdog FK Moskou kreeg ook kansen, maar Roman Adamov verzuimde ze af te maken.  Tijdens de slotfase van de eerste helft trok Loko alle registers open en rolde als een pletwals over hun stadsgenoten.  Het kleine broertje was geenszins onder de indruk en bleef secuur verdedigen.
 
Na de pauze kregen de toeschouwers in Luzhniki nog meer van het zelfde.  Beide teams kregen uitstekende kansen, maar geen van beiden kon afwerken.  Ook tijdens het slot van de tweede helft ontbond Lokomotiv alle duivels, doch het bleef opnieuw zonder succes.
 
Tijdens de verlengingen bleef Loko op hetzelfde elan doorgaan en creëerde kans na kans.  Toch was het wachten tot de 103de minuut vooraleer het raak was.  Invaller Gary O'Connor scoorde op aangeven van Dmitriy Sychev.  De Schot kreeg kort daarop nog dé kans om het helemaal af te maken, maar zijn schot was niet nauwkeurig genoeg.
Lokomotiv eindigde in 2006 als derde in de rangschikking en was zo al zeker van Uefabekervoetbal.  Zenit St Petersburg, dat vierde eindigde, mag dankzij de zege van Loko nu ook naar de Uefabeker.  De vijfde in de stand, Rubin Kazan, speelt straks Intertoto.