Speeldag: Halve Finales (H)
Stadion: Lokomotiv Stadion
Lokomotiv met anderhalf been in finale
Luc Goderis

Na een minder geslaagde competitiestart heeft Lokomotiv Moskou tijdens de heenwedstrijd van de halve finales van de Russische beker duidelijk afstand genomen van stadsgenoot Spartak.  In het eigen Lokomotiv-stadion werd het 3-0.  In de tweede halve finale ging competitieleider FK Moskou 1-1 gelijkspelen op het veld van tweedeklasser Dinamo Bryansk.

Lokomotiv Moskou speelde woensdagavond haar beste wedstrijd van het seizoen en nam vlot de maat van stadsrivaal Spartak Moskou.  Het zag er aanvankelijk echter naar uit dat de thuisploeg opnieuw weinig zou klaarmaken.  Spartak voetbalde de beste kansen bij elkaar, maar kon niet scoren.  Naarmate de wedstrijd vorderde herstelde Lokomotiv het evenwicht en Dmitri Sychev schoot zijn team, net voor het halfuur, op voorsprong.  Hij duwde, na een schot van Aleksandr Samedov, de rebound simpel binnen.
Loko controleerde de wedstrijd en Spartak kwam er nog amper uit.  Tijdens de slotfase van de eerste helft deelde de thuisploeg nog een harde dubbele tik uit.  Invaller Gary O'Connor draaide eerst de 2-0 tegen de touwen en op slag van rust profiteerde Dinar Bilyaletdinov van mistasten in de bezoekende defensie.  3-0.

Na de pauze vingen de rood-groenen Spartak makkelijk op en loerden vooral op de tegenaanval, maar Stipe Pletikosa voorkwam erger.  Aan de overkant kreeg Spartak ook enkele kansen, maar Roman Shishkin besloot op de dwarsligger.

Lokomotiv Moskou lijkt na de 3-0 nu al met anderhalf been in de Russische bekerfinale te staan.  De return op het veld van Spartak wordt op 9 mei gespeeld.