reaReal Madrid
malMalaga
1-0
Marcelo 45'
3-0
5-0
Cristiano Ronaldo (pen) 68'
6-0
Datum: 03/03/2011 22:00
Competitie: Primera Division
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Santiago Bernabeu
Malaga slikt zeven doelpunten bij Real
Jarryd Naegels
| 0 reacties
Malaga slikt zeven doelpunten bij Real
Foto: © SC

Real Madrid heeft makkelijk de drie punten thuis gehouden tegen een zwak Malaga. Bernabeu kreeg maar liefst zeven doelpunten te zien.

De bezoekers waren bij de rust al helemaal uitgeteld. Real stond bij de pauze immers al met 3-0 voor. Nochtans speelde De Koninklijke zeker niet briljant.

Het eerste kwartier viel er meteen iets te beleven in Bernabeu. Di Maria testte al snel de vuisten van Caballero en Marcelo kon net niet bij een bal van Ronaldo. De Portugees trapte even later zelf over en naast na een prima actie.

Afgekeurde goals
Malaga kon op het kwartier voor de eerste en enige keer in de eerste helft dreigen. Casillas ging goed plat op de poging van Owusu-Abeyie. Nadien ging Real een niveau hoger spelen en plots vielen de doelpunten langs alle kanten. De eerste, van Benzema, werd nog afgekeurd voor buitenspel. Even later was het wel raak voor de Fransman toen hij een vrijschop van Ronaldo simpel kon binnentikken.

Nauwelijk twee minuten later stond Benzema weer aan het kanon. Weer zag de lijnrechter buitenspel. Het was slechts uitstel van executie voor Malaga. Toen Gaspar kinderlijk naast de bal trapte, mocht Di Maria alleen op Caballero af. De Argentijn faalde niet: 2-0.

Heel Bernabeu keek net voor de pauze even raar op toen een vrije trap van Escribano uit het niets binnenviel. Weligton had de bal onderweg echter met de arm beroerd waardoor het feestje niet doorging. Het was integendeel Real dat de partij op slot deed toen Marcelo de 3-0 van dichtbij scoorde.

Zonder zorgen
Ook na de koffie wist Malaga niet van welk hout pijlen maken. Net na de pauze stond het al 4-0. Özil zag Ronaldo vrij staan en de Portugees faalde niet oog in oog met Caballero. De thuisploeg controleerde makkelijk en prikte wanneer het wou. Xabi Alonso en Di Maria mochten nog voor het uur al gaan rusten van Mourinho. Gago en Adebayor waren hun vervangers.

Ronaldo en Benzema misten wenkende kansen, maar met nog iets minder dan een halfuur op de klok was de 5-0 toch een feit. De moederziel alleenstaande Benzema kopte simpel binnen aan de tweede paal. Malaga moest de kelk nog tot op de bodem ledigen. Gaspar pakte zijn tweede gele kaart na een domme handsbal. Ronaldo zette de elfmeter kurkdroog om: 6-0.

Twintig minuten voor het einde leek de 7-0 een feit, maar Caballero redde miraculeus op de poging van Benzema. Ook de rebound van Ronaldo ranselde de goalie uit zijn doel. De ingevallen Canales bood een kwartier voor affluiten Ronaldo de 7-0 aan. Deze keer mistte de Portugees niet. De bezoekers moesten zelfs nog met negen man voort toen Barnola geblesseerd het veld verliet en alle wissels al waren opgebruikt.

Real liet nog een paar keer de 8-0 liggen, maar dat kon de pret niet bederven. Malaga wacht nog een lange en harde degradatiestrijd.

Herbeleef Real Madrid - Malaga