Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Ali Sami Yen Istanboel
Galatasaray doet een goede zaak na winst
Dirk Pieters

Galatasaray heeft zaterdag een goede zaak gedaan in de Turkse Liga. De nummer twee uit het klassement won de stadsderby tegen Besiktas. Het team van Erik Gerets haalde het met 3-2.

Er was nog maar net afgetrapt of de bezoekers stonden al op voorsprong. Toraman zorgde na twee minuten al voor de 0-1. Nog geen vier minuten later scoorde Ates al de gelijkmaker. De wedstrijd kon opnieuw beginnen. Het bleef doelpunten regenen want nog geen kwartier ver en Besiktas stond opnieuw op voorsprong via diezelfde Toraman. Besiktas mocht na een spannende eerste helft de rust ingaan met een 1-2 voorsprong.

Na rust begon de thuisploeg beter te voetballen en boog het de achterstand in tien minuten om naar een voorsprong. Ilic kon in amper drie minuten tijd tweemaal scoren en zo de thuisploeg terug op voorsprong zetten. In de spannende slotfase kregen beide ploegen nog enkele kansjes, maar het was Galatasaray dat uiteindelijk aan het langste eind trok.  [AN]