Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Kayseri Atatürk Stadi
Team Gerets wint
Philippe Crols

Galatasaray, dat is tot nader orde nog altijd de club van Erik Gerets, heeft vrijdagavond een goede zaak gedaan in de Turkse eerste klasse. De club uit Istanbul won met 1-3 in en tegen Kayserispor.

Galatasaray en Kayserispor openden vrijdag dus de zeventiende speeldag in Turkije. Galatasaray, de tweede in de stand, vertrok met een alles behalve een gerust gemoed naar Kayserispor. Die club stond namelijk op de derde plaats. Welliswaar op ruime afstand van de club uit Istanbul, maar toch een niet te onderschatten verplaatsing voor het team van Erik Gerets. De wedstrijd kon voor de bezoekers uit Istanbul niet beter beginnen. Al na een dikke tien minuten spelen stond het 0-1 na een doelpunt van Ates. Karan verdubbelde op het halfuur de score. 0-2 was tevens de ruststand. Na rust kwamen de bezoekers eigenlijk nooit echt in de problemen en toen Haspolatli er een kwartier voor tijd 0-3 van maakte was de wedstrijd helemaal gespeeld. Dat belette Unal evenwel niet om een paar minuten later de eer te redden voor de thuisploeg. 1-3 was wel de eindstand.

Galatasaray doet zo dus een goede zaak. Het wint wel geen plaatsen in het klassement, maar nadert wel tot op één punt van leider Fenerbahçe. Dat ontmoet zaterdag nog Denizlispor in eigen huis. Dat is de voorlaatste uit de competitie. Kayserispor blijft na deze speeldag sowieso op plaats drie. De nummer twee, Galatasaray, heeft wel al twaalf punten meer.