Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Sükrü Saracoglu
Fenerbahçe doet slechte zaak in derby
Dirk Pieters

Het Turkse Fenerbahce heeft een slechte zaak gedaan zondagmiddag na het 2-2 gelijkspel tegen BesiktasDe Gele Kanaries kwamen wel op voorsprong in de tweede helft, maar kregen dan twee doelpunten tegen. In de slotfase pakte het uiteindelijk nog één punt.

De eerste helft had weinig om het lijf. Fenerbahçe probeerde wel, maar de bezoekers hielden gemakkelijk stand. Een logische 0-0 ruststand was dan ook het gevolg.

In de tweede helft volgden de doelpunt snel op elkaar. Sanli Tuncay brak de ban in de 56e minuut. 1-0 voor de thuisploeg en het publiek droomde al van een overwinning. Dat was buiten Sergen Yalcin gerekend. De oude meester scoorde in zes minuten twee keer en zette de gasten verrassend op een 1-2 voorsprong. Ook daar duurde de pret niet lang, want amper drie minuten na de tweede treffer van Yalcin was het opnieuw Fenerbahçe dat kon scoren. De Braziliaan Marcio Nobre was de maker van het doelpunt. [CA]

De opstellingen:

Fenerbahçe: Rüþtü , Serkan , Önder , Luciano , Ümit, Appiah, Aurelio, Tuncay (Semih), Alex, Anelka, Nobr

Beþiktaþ: Cordoba, Mustafa, Koray, Gökhan Zan, Çaðdaþ, Ahmed Hassan, Kleberson, Tümer, Mehmet (Ýbrahim Akýn), Sergen, Gökhan Güleç (Bobo)