Competitie: Süper Lig
Speeldag: Speeldag 25
Fenerbahçe een stap dichter bij titel
Dirk Pieters

Fenerbahçe heeft zijn goede vorm opnieuw gevonden. Zaterdagavond versloeg de leider in de Turkse competitie Buraspor met 0-4. De nummer negen uit het klassement kon geen enkel moment aanspraak maken op een overwinning.

Bursaspor kon één helft tegen de koploper van de Turkse competitie opboksen. De thuisploeg hield goed stand en probeerde zelfs via de counter kansen af te dwingen. Dit lukte de bescheiden middenmotor een aantal keer, maar het bleef uiteindelijk 0-0.

In de tweede helft besefte Fenerbahçe dat het moest winnen en dat resulteerde al in een vroege openingstreffer. Amper drie minuten na de rust zette Alex zijn ploeg op voorsprong; 0-1. Toen was het over voor de thuisploeg want amper twee minuten later verdubbelde Mateja Kezman de score. Iets over het uur werd het nog erger voor Buraspor. Baris bracht de stand op 0-3 en een ook Alex pikte zijn tweede doelpunt van de avond mee 0-4.

Concurrent van Fenerbahçe, nummer twee Besiktas, komt morgen pas in actie. Als het wint wipt het over Galatasaray naar de tweede plaats op zes punten van de leider.